utazás előtti tanács kérése

2021.04.11.

Kedves Dr. Thuróczy Julianna!
Abban szeretném kérni a kedves segítségét, hogy mivel elutazás elött állok, szeretnék alaposan felkészülni, mert egy hosszabb út elött állok, én és a kutyusom.
Egy egészséges, semmilyen betegségben nem szenvedő, kistermetű nőstény Csivaváról van szó, 5 éves, a súlya 1,7-1,8-1,9 kg között van, ez természetesen évszaktól függ, valamint minden oltása megvan. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy ilyen hosszú út elött állok, milyen fájdalomcsillapítót, gyógyszert szükséges magammal vinni (vészhelyzet esetére)? Legyen az emberi gyógyszer, vagy állati, érdekelne, hogy ön mit javasol. Természetesen hall az ember No-spa, Normaflore, és hasonló készítményeket, de mivel nem tudok dózist, nem mernék neki adni szakember tanácsa nélkül! Ha tegyük fel tényleg vészhelyzet van, és nem tudok kihez segítségül fordulni, ezek valóban beválhatnak vészhelyzet esetében, vagy Ön mit ajánl? Nagyon megköszönném, ha esetleg dózisokat is tudna nekem mondani!
Nagyon szépen köszönöm, előre is a kedves válaszát!
Köszönettel: Csivava

Alapvetően humán gyógyszerekből (amit 70 kg-os átlag testtömegű emberre számolnak) egy 2 kg alatti kutya dózisát szinte lehetetlen megadni. Mondjuk a Normaflore készítmény néhány cseppjével nem lehet megmérgezni egy kistestű kutyát sem.

Ha még tudhatnám is, hogy ivartalanított-e a fiatal, makkegészséges, rendszeresen oltott és parazitamentesített szuka, mennyire jó viseli az utazást és az idegen környezetet, mennyire veszélyes, vagy egzotikus helyre mennek … akkor sem tudnék olyan gyógyszercsomagot ajánlani, amivel biztonságosan átvészelhetnék az utazás közben esetlegesen adódó megbetegedéseket, sérüléseket.

Ha neadjisten otthonától távol ér a kutyát valami baj, úgy az ottani állatorvosok egyikének a felkeresését ajánlom.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993