Vemheség

2021.09.17.

Jónapot .Van egy 2 éves amstaf kutyusunk és vele kapcsolatban szeretnék kérdezni .Most hogy rajta volt az ivarzás be fedeztetuk mert annyira szeretjuk hogy ő töle legyen utód .de sajnos úgy nézki hogy csak álvemhes , cicije nő hasa is kicsit.De az igazi kérdés az lenne hogy van e esély arra hogy valamikor teherbe essen ha most csak állvemhes.Válaszát előre is köszönöm .Tiszteletel:Kalocsai László

Ha a fedeztetés után eltelt legalább 3 hét, úgy állatorvosa ultrahang vizsgálattal már meg tudja állapítani a vemhességet, vagy az esetleges álvemhességet. Ha vemhes a szuka úgy megkezdhetik a szuka felkészítését és az Önök felkészülését az ellésre – ha álvemhes, úgy ezen az állapoton érdemes állatorvosi segítséggel átsegíteni a kutyát, főleg, ha a későbbiekben nem ivartalanítani, hanem tenyészteni, vemhesíteni szeretnék.

Ha most esetleg nem vemhesült a kutya, de nem történtek állatorvosi vizsgálatok (ovuláció diagnosztika) és a kanról sem tudjuk teljes biztonsággal, hogy képes-e termékenyíteni, úgy a következő tüzelés alkalmával melegen ajánlott lesz elvégezni az ovuláció diagnosztikát (progeszteron meghatározása vérszérum mintából + hüvely citológia), mert csak így lehet megállapítani, hogy lezajlik-e a tüszőérés a kutyában illetve mikor érdemes elvégezni a pároztatást, vagy mesterséges megtermékenyítést.

http://kisallatszaporodas.hu/a-termekenyites-optimalis-idejenek-meghatarozasa-es-a-termekenyites-modjai-kutyakban/

Elméletileg az álvemhesség önmagában (főleg, ha felismerik, és kezelik ) nem lesz akadálya egy későbbi vemhesülésnek.

http://kisallatszaporodas.hu/a-vemhesseg-es-alvemhesseg-kialakulasa-kutyaban-es-macskaban/

A kutya tenyésztése azonban igényli, hogy a szukát is felkészítsék a vemhesülésre, majd szoptatásra, kölyök nevelésre és a gazdiknak is érdemes felkészülnie az eseményre. Ellenkező esetben nehéz elkerülni a buktatókat.

http://kisallatszaporodas.hu/kutya-szuletik/

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993