Vérmérgezés

2022.04.22.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy kutya vérmérgezése esetén tényleg ritka a gyógyulás?4 éves havanais kutyusunk vasárnap este hányt, majd hétfőn is reggeli és esti adagot is kihànyta. Porckorong sérv műtétje tavaly szeptemberben volt, így hátsó lábai bénulása miatt pelenkát viselt, pénisze sajnos többnyire kicsúszott így a pelenka miatt kisebesedett bapantennel kezeltük. Volt némi vér a pelenkàban de hétfőn picit több is. Kedden az àllatorvos diétàt javasolt hányás miatt, ha nem javul szerdán kellett bevinni vizsgálatra.De kedden nem evett semmit, szerda reggelre egyensúly problémája lett rohanunk az orvoshoz. Megvizsgáltàk azt mondták a vér a pelusban felmarodas, probiotikumot kapott gyomor problémára. Délután fura szívverést össze vissza, és kapkodva vette a levegőt. Rohanuntunk az orvoshoz. Ahogy megnyomtàk a hólyagjàt minden véres vizeletes lett plusz kemény széklet szedett ki az orvos a végbélből, véreset. Kérdeztük nem gond e, azt mondta nem de ez húgyúti fertőzés antibiotikum kúra. Reméli nem vérmérgezés. A szívverést aritmias volt de azt mondta van ilyen a kutyàknàl. Másnap reggel sem volt jobban, délután 1 óra alatt teljesen elhagyta magát. Az orvos vérmérgezésre gyanakodott behívott vérvizsgálatra de fel óra alatt elpusztult a kutyusunk a karjaimban. Az orvos azt mondta vérmérgezés esetén nincs mit tenni….Tényleg nem hibáztunk vagy kórházba kellett volna vinnünk? Menthető lett volna?

Leírása alapján nagy a valószínűsége annak, hogy a kutya súlyos, vérzéses hólyaggyulladásban szenvedett, a fertőzés esetleg átterjedt a medencei- és hasüregi szervekre, és a vér útján esetleg az egész szervezetben elterjedt. Hasonló megbetegedések emberben és állatban is nehezen kezelhetőek, nemritkán kórházi, intenzív kezelés ellenére is halálra vezetnek.

A halál okát pontosabban boncolással és ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatokkal (szövettan, kórokozó izolálás …) lehetett volna megválaszolni.

Nagyon sajnálom a történteket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993