Vérvétel eredmény

2024.04.14.

5 éves ivartalan Maine Coon cicám örökre otthagyott engem. Egy éve bélelhalása volt, az elhalt darabot eltávolították. Az akkori vérkép alapján minden rendben volt nála. Ultrahang röntgen az összes genetikai vizsgálaton átesett és természetesen verkep is készült . Semmilyen előjele nem volt annak hogy beteg lenne a súlyának kívül de a bélműtét után én ezt normálisnak tartottam nehezen szedte fel a kilókat . Úgy indult a reggel hogy nem jött köszönteni és gubbasztott . Azonnal vittem állatorvoshoz aki akkor azt mondta kezd kihűlni. Kapott meleg vizes infuziot mérgezés elleni szert (mert egy hónappal bár de előtte láttam hogy belekóstolt egy nárciszba( igazából csak a foga nyoma maradt benne ) nem hiányzott darab.. kapott ezenkívül 3 inekciot és haza engedett az orvos hogy többet a vérképből fogunk megtudni. A cica rá egy óra múlva elment . A vérképből
Kiderül a cukorbetegség de nem igazán tudta megmondani valójában az vitte e el.. szeretném kikérni a véleményét, hogy megállapítható e hogy esetleg a cukorbetegség vagy a nárcisz egy hónappal tud e ilyet okozni (azt sosem bocsájtanám meg magamnak) válaszát előre is köszönöm !

A csatolt vérlabor eredményekből és leírásából én nem tudom egyértelműen megállapítani a halál okát, és érzésem szerint ezt más sem tudná megtenni. Az egy éve történt bélelhalás oka (idegentest?, bélcsavarodás?, bélbetüremkedés?, paraziták?, tumor? … ??) sem ismert számomra. Hosszútávon a cukorbetegség a cicáknál is pusztuláshoz vezet,  de ez elhanyagolt, súlyos, kezeletlen esetekben, vagy hosszú ideig kezelt, rezisztensé váló esetekben szokott előfordulni, amikor a sok vízivás/sok pisilés, rossz étvágy, testsúly vesztés,  elesettség, bágyadtság, gubbasztás … tünetei hosszasan fennállnak. Ilyen tünetekről nem írt.

A diagnózishoz a cica életében a részletes klinikai  kivizsgálás vezethetett volna, míg a halál után a kórboncolás és ehhez kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok (szövettan, kórokozó kimutatása, toxikológia …). Mindezek hiányában legfeljebb találgatni lehet, aminek érzésem szerint nem sok értelme van.

Sajnálom a történteket, a cicát és az Ön kétségeit, rossz érzéseit is, de nem tudom, hogy a kétségkívül jelenlévő cukorbetegség mellett volt-e más betegség, elváltozás is, ami a cica ilyen gyors elvesztéséhez vezetett.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993