Vese nagyobbodás

2023.10.26.

Szép napot kívánok!
Azzal a gonddal fordulok önhöz, hogy van egy 5-6 hónapos nőstény cicám.
A napokban el kezdett nagyon kedvetlen lenni és alig enni, erre természetesen el vittük állat orvoshoz.
Ők első alkalomkor azt mondták, hogy alacsony a test hője és tartsuk meleg helyen kapott étvágygerjesztőt, antibiotikumot meg olyan szert amivel “felpörgetik”.
Ez nem következett be ezért ismét el vittük az állatorvoshoz mert kicsit félre megy és sokat iszik és vizel. Ekkor azt mondták hogy vesenagyobbodása van de semmi különöset nem tedtek, ismét amit legutóbb be adtak neki ugyan azt kapta.
Esetleg forduljunk másik állatorvoshoz vagy nincs mit tenni különösebben?

Egy féléves, kijáró nőstény cicának jó esetben már van 3-4 védőoltása, sokszorosan féreghajtott és folyamatos külső parazitaellenes védelemmel van ellátva, lassan tervezgetik az ivartalanítást. Ha a leírtak nem teljesültek, akkor különösen nehéz kitalálni, hogy mi lehet a baj a cicával. Ráadásul azt sem tudom, hogy egy, vagy mindkét vese megnagyobbodott-e, ezt tapintották-e állatorvosai, vagy történt ultrahang vizsgálat is, milyen egyéb vizsgálatok történtek, milyen gyógyszereket kapott és volt-e lázas egyáltalán a cica ??? Több vírusos fertőzés esetén is kialakulhat akut vesegyulladás, ami a vesék megnagyobbodásával járhat.

Szerintem van tennivaló bőven. A cica részletes kivizsgálásával (előzmények, fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér- vizelet esetleg széklet labor, esetleg képalkotók …) kiderülhet, hogy milyen betegség okozza a tüneteket. Ha van diagnózis, azzal az esélyek és kezelési módszerek is megismerhetőek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993