vesebetegség? mérgezés?…..

2024.02.25.

Kedves Doktornő!

Köszönöm szépen a válaszát!

Mindentől függetlenül a leginkább tényleg csak az érdekelne, hogy a vese megnagyobbodását okozhatja-e önmagában az idősebb kor ?, bármiféle más betegség vagy fertőzés jele, tünete nélkül.

Szeretném ezt kizárni, ugyanis a mérgezés tűnik legvalószínűbbnek, mert ugyanazon a napon egy másik macskám is így járt, aki addig szintén egészséges volt, hirtelen, 1 nap alatt lettek egészen hasonló, de súlyosabb tünetei, azaz hányás, ataxia, UH-n vese megnagyobbodás, nagyon rossz veseértékek vérből, erős nyálzás, hipotermia, 0 étvágy, csak ivás, komatózus állapot – sajnos őt is el kellett altatni pár nappal korábban – nála elég egyértelműen fagyálló-mérgezést állapítottak meg, és én is pont ilyeneket olvasok a neten, ami a tüneteit illeti.
Az idős macskának enyhébbek voltak a tünetei, és kis javulást mutattak, kivéve, hogy nem evett. Nála is ugyanolyan hirtelen alakultak ki, előzőleg semmi baja nem volt!
Valószínűleg ő kevesebb mérget vehetett fel.
Nem járt már el az udvarból, csak esetleg nagyon rövid időre, idegen macskákat kerülte, nem hinném, hogy érintkezett velük.

Hálás lennék a válaszáért erre a kérdésre.

Köszönöm még egyszer.

Ha azt akarja csak hallani tőlem, hogy az idős kor nem okozhatja önmagában a vese megnagyobbodását a macskában, akkor legyen, hiszen én korábban sem gondoltam, nem is írtam, hogy az idős kor önmagában bármilyen szervi megnagyobbodást okozna.

Én a leírásából azonban továbbra sem tudom kitalálni, hogy mi lehetett a cica elvesztésének az oka.

Sajnálom a történteket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993