Vesedialízis

2022.04.25.

Kedves Doktornő,

Orsós Anikó vagyok Komlóról. A 10 éves, utcáról mentett, ivartalanított nőstény házimacskámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől. Tavalz decemberben vittem először vérvételre, mert egy ideje már akkor sokat ivott, sokat pisilt. A hónapok alatt izomfogyás is volt. Az akkor vérkép alapján a veseértékek ( karbamid, kreatinin) még határeseten voltak. Most egy hete ( ápr.közepe) vittem kontrollra, és ott már kiugróan magas veseértékek, magas alfa-amiláz, thrombokrit, összfehérje érték volt. Vesebetegséget diagnosztizáltak. Cukorbetegségre gyanakodtunk decemberben még ( glükóz normál, de fruktózamin érték magas), mostani leleten viszont mindkét érték normál. Külön pajzsmirigyre is kértem vizsgálato (T4 hormon, ez is normál). Továbbra is sokat iszik és pisil, és lassan másfél hete szokatlanul keveset eszik, többet alszik, elbújik.
Kapja most már a vesekímélő tápot, konzervet, RX Renal Feline tablettát rendelek neki. Az étvágya most változó.
A kérdésem annyi lenne, hogy Önnél egy vesedialízis ebben az esetben is segíthetne, ill. mennyibe kerül? Ismerőseim ajánlották a klinikát.
Köszönettel,

O.Anikó

Szeretném megkérni, e-mailben küldje el a választ. Köszönöm
[email protected]

Mi nem végzünk vesedialízist, és sajnos nem is tudunk arról, hogy itthon bárki is végezne hasonló beavatkozást állatokon.

Többszöri infúziós kezeléssel azonban lényegesen lehet javítani vesebeteg állatokon is.

Nagyon nem mindegy az sem, hogy mi okozhatja a vese elégtelen működését pl vírusfertőzés, tumor, cisztás elváltozás, szívelégtelenség, endokrin betegség, amyloidózis  …. ez az alap ok nagymértékben meghatározhatja bármilyen kezelés várható esélyeit.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993