Vesehomok cicánál

2024.03.15.

Tisztel doktor úr/ doktornő!
3 éves ivartalanított hím macskámnál egy éve vesehomokot talált az állatorvos, nehezen, volt hogy véreset pisilt. Gyógyszeres kezelés után minden rendben volt és a doktor a Royal Canin Urinary S/O macskaeledelt ajánlotta, csak azt eheti a cica semmi mást. Az én kérdésem csupán annyi, hogy más macskaeledel, ami hasonló és kedvezőbb árú, megfelelne-e a húgyúti problémái mellett? Pl a Smilla és a Cocept for life macskaeledeleket néztem mindkettőből van urinary. Helyettesíthető ezekkel a Royal Canin? Vannak olyan jók? Mert ugyan szeretnék én minden jót a cicámnak, mégsem tudom ezt hosszútávon megengedni magamnak.
Köszönettel, Bella

Valóban több gyártó forgalmaz macskák számára vizelet kő/üledék képződésének megakadályozására gyógytápokat. Ezek közül az egyik legjobb, ennek megfelelően sajnos egyik legdrágább megoldás a Royal Canine gyógytápjai. Igazából más gyártók termékei is beválhatnak, de ez mindig egyedi.

Gondolom egy éve a tünetek kialakulásakor történt vizelet üledék vizsgálat is, és tudják, hogy milyen típusú kristályok voltak felelősek a tünetekért. Ha a fiatal kandúr hajlamos vizelet üledék problémák kialakulására úgy azt a diéta mellett is kontrollálni érdemes, állatorvosa időszakonként ellenőrző vizsgálatokat (vizelet/vér labor, ultrahang …)  ajánl a cica állapotának ellenőrzése céljából. Minden kérdést érdemes vele tisztázni, kérdezzen rá nála, hogy véleménye szerint lehet-e másik urinary tápra váltani a cica esetében.

Ha a cicának oxalát típusú vizelet kristályai voltak, úgy a kiegészítő kezelésben hasznos lehet:

https://fitovet.hu/termek/delith-szirup/

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993