vesekimélő diéta

2020.08.17.

Kedves Doktor Nő!
15 éves cicámmal 1 hete próbálunk át állni vesekimelo tápra de sikertelenül…reggel egy fel benamax tablettat kap este pedig pronefra szuszpenziot. Kénytelen vagyok adni neki sima alutasakos eledelt is adni neki mivel képes és akkor nem eszik egy falatot sem. Bármilyen markat vagy izut vettem neki nem hajlandó megenni még akkor sem ha teszek ra neki jutalom falatot vagy cica paszat akkor csak azt eszi le. Annyit elertem hogy szaraz tapbol ropogtat egy keveset ami vesekimelo (royal canin renal illetve hills k/d) de egyszerűen nedves tapra nem hajlandó es akkor nem eszik semmit plusz állandóan dobom ki a a drága felbontott tapot. Van erre valami megoldás? Illetve a másik kérdésem hogy mennyire gond ez hogy a gyógyszer es szuszpenzio mellett eszik rendes alutasakos ételt? Nem eszik sokat alapjaraton amugy sem szoval 1 tasak egy nap.

A vesekímélő diétának az lenne a lényege, hogy a teljes fejadag, vagy legalább annak túlnyomó része a vesét kímélő diétás táp legyen. Az nem baj, ha ez száraz táp. Azt is értem viszont, hogy egy 15 éves, a veseelégtelenség miatt hányingerrel, rosszulléttel küzdő, étvágytalan cica ízlése nem mindig találkozik a legismertebb prémium tápgyártók elképzeléseivel sem.

Igazából a RC és a Hill’s mellett még mások is készítenek nedves vesekímélő tápokat is – tehát tudnak még más gyártókkal próbálkozni, és a sószegény, sovány, könnyen emészthető fehérjét tartalmazó (nyúl, csirke, hal ..) párolt húsok is megfelelhetnek a célnak, de biztosan működő mentő ötletem nincs. A kontrol vizsgálatok meg fogják mutatni, hogy milyen irányba mozdulnak  a cica veseparaméterei, és ekkor lehetőségük lesz a cicát és az esetet jobban ismerő állatorvosukkal is konzultálniuk.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993