Viselkedés változás

2022.03.23.

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
Lassan most lesz 7 éve, hogy örökbefogadtuk keverék kutyánkat. Kinti kutya, sokat szoktunk vele játszani és kint lenni. Hozzám állt a legközelebb, mindenhova követett, jött játszani, ha kimentem az ajtón rögtön szaladt üdvözölni.
Aztán hirtelen egyik nap mikor megprobáltam megsimogatni összerezzent és arrébb ugrott a kezem elől. Megpróbáltam megint megsimogatni, de akkor sem akarta. Az összes többi családtagommal ugyanúgy viselkedik, ellenben rám úgy néz, mintha idegen lennék, akitől félni kell. Sosem bántottam, és senki más sem, ezért is nem értem, hogy mi ez a hirtelen viselkedés változás.
Nem hallgat arra, ha hívom, gyanakvóan néz mikor próbálom megsimogatni, és sokszor mikor kimegyek a házból elfut előlem. Próbálok vele játszani, eldobom a játékát, utána fut, aztán viszont nem jön vele oda hozzám, hanem eldobja és lefekszik.
Mint írtam az előbb, a többi családtagommal egyáltalán nem ilyen, és senki sem érti mi változott meg egyik napról a másikra, mikor nemrég még rendszeresen odabújt hozzám.
Milyen okai lehetnek ennek?
Előre is köszönöm szépen a választ!
Tisztelettel: K. Karolina

Leírása alapján nekem még kevesebb esélyem van kitalálni, mi történhetett, ami alapján megváltozott a kapcsolata a kutyával.

Családja és Ön tudhatja, hogy most is ugyanannyit van-e otthon, ugyanannyi ideig és minőségben tud-e foglalkozni a kutyával, van-e új kutya, macska, kétlábú az életében …. Én mindezeket nem tudhatom. Sok türelemmel, szeretettel, jutalomfalatokkal, esetleg Adaptil feromon tartalmú spray segítségével megpróbálhatja helyreállítani a kapcsolatot.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993