Visszatérő tályog

2023.12.22.

Tisztelt Budafoki Állatgyógyászati Központ!

Van egy 9 éves, ivaros shi-tzu kan kiskutyám.

2 éve visszatérő problémával küzdünk, a jobb mellső lábán egy visszatérő tályog szerű dolog keletkezik neki, a semmiből. A legelső alkalommal azt hittük, ez toklász lesz. A feltárás során a doktor nem talált semmit, kapott betadine-os párakötést, majd szépen begyógyult neki a seb.
Ez már azóta legalább 5-6 x visszatért neki ugyanott. Mindig párakötés és ugyanez a tortúra. 4 orvosnál is jàrtam, mind vidéken, mind itt Budapesten ezzel a problémàval. A legutóbbi kezelés során antibiotikum kúrát is kapott. Elmúlt, majd azóta 3x is felpúposodott neki, kifakadt, véres savó távozott és begyógyult. Most újra ugyanitt tartunk… mellékelek fotót. Senki, semmit nem talál benne. Sem toklászt, sem mást. Nagyon el vagyok keseredve, az étrendjére nagyon figyelek, pollenallergiája van, és krónikus jobboldali fülgyulladása is, amit szintén nem tudnak kikezelni…
Nagyon kérem, segítsenek nekem, hogy mit tudok tenni. Milyen vizsgálat/beavatkozás lenne szükséges? Jelenleg azt sem hagyja, hogy közelítsek felé, nagyon szomorú vagyok!!

Várom megtisztelő válaszukat.

Tisztelettel:

Kudor Kata

Nézze, leírása és a fotó alapján én elsősorban arra gondolok, hogy a kutya lábvégén lévő makacs gyulladás (interdigitális gyulladás) is allergiás eredetű lehet, nem idegentest okozza. Szerintem legnagyobb eséllyel bőrgyógyászati/allergológiai szakrendelésen születhet megnyugtató, végleges megoldás a problémára.

Ha a bőrgyógyászati/allergológiai szakrendelésen kizárják az allergiás eredetet, úgy sajnos felmerül az onkológiai eredet lehetősége is. Ezesetben akár a mi rendelőnket is ajánlom figyelmébe.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993