Viszketés, kiütés

2023.03.11.

Kiscicám 7hónapos, kb 3 hónapja szenved fülviszketéssel, ami eleinte piros pöttyökként jelent meg nála a jobb fülén. A doktor úrhoz vittük, aki készségesen írt fel neki antibiotikumot, kapott kétszer szteroidos injekciót, fülcseppet, illetve mintát is vett a füléből, mind citológiait, mind (vírus, baktérium, gomba) mind negatív lett, így azóta is kérdéses mi okozza az alábbi tüneteket a jószágon:
– Piros pöttyök, ami a vakarással sebekké alakultak, majd ezek terjedtek a fülében, ahol sajnos mára szőr sem maradt.
– Pörkök a lábain, illetve hajlatokon, nyakán(ez pár hete alakult)
– 2 hónapos kora óta változó időtartamú remegés jellemzi
– étvágya van, pisil-kakil, iszik sokat

Sajnos a szteroiddal sem lettek enyhébbek a tünetek, sőt egyre rosszabb. A fent említett tünetek teljesen hullámzóak voltak ezidáig (bármiféle életviteli változtatás nélkül) gallért hord, amire volt, hogy napokig nem volt szükség, mert nem vakarta.

Jelen állapot:
2. szteroid után már nem játszik, elbújik, kevesebbet eszik, sokat nyávog, zavart. A gallért mosdásig sem tudjuk levenni mert azonnal kaparja a füleit, (1 hónapja a bal fülén is megjelentek ugyanezen tünetek)
Amit észrevételeztem rajta, hogy az utóbbi időben a sebek egy bőr alatti púpból keletkeznek, ezeket a púpokat kaparja szét, amikből később seb lesz és szőrtelenség.

Rohamosan romlik az állapota, kb egy hete (előtte a 3 hónap alatt teljesen hullámzó volt)

Érdeklődni szeretnék, segítséget szeretnék kérni Öntől

Várom szíves visszajelzését és pozitív együttműködésében bízva maradok tisztelettel

Tóth Mónika
gazdi

Bőrtüneteket igen sok és sokféle betegség okozhat, a leírásból sajnos nem lehet kitalálni, hogy mi lehet a baj a cicával.

A hallójáratból vett mintából nem tudunk vírust kimutatni, de  az adatlap szerint oltatlan fiatal kandúr a leírtak alapján valóban lehet vírusos megbetegedésben szenvedő. Ezt érdemes lenne vérszérum mintából vírustesztekkel igazolni, vagy kizárni.

A korábban elvégzett, negatív eredménnyel zárult vizsgálatokat is érdemes lehet megismételni. A cica részletes kivizsgálása javasolható a 3 hónapja zajló makacs tünetek kivizsgálására.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993