westi

2023.01.30.

Tisztelt doktornö.
Szeretnék segítséget kérni.
Van egy 14 èves westi kutyusunk aki most beteg a vesèjèvel magas a kreatin szintje most 2.9 neki 5 fèle ampulàs gyógyszert kap decemberbe kapot nem egèsz 2 infúziót most megint akartak adni neki de nem sikerült rossz a vènàja. Bör alà akart adni az orvos infúziót de nem engedtük. Szeretném kèrdezni mikor kel infúzió ès bör alà adható e fèlek hogy mèg több problèmàja lesz. Sokat fogyott a korához képest jól van megy szalad ha jó kedve van. Töb mint 2 ève több apró tumort àlapitottak meg jó indulatu volt müteni nem lehet a záró izomnàl van. Melokszikàmot szedett fojamatosan az kivàlthata e a vese betegséget meg ciklosporint kapott.
Nagyon szèpen köszönöm a segítséget ha lesz ideje ès tud válaszolni a doktornő. Hozà jàrulok hogy a kérdésem meg jelenjen az adat bàzisukba. Nagyon szèpen köszönöm mihamarabbi válaszát.

Fontos dolgokat nem tudunk a kutyus veseműködésével kapcsolatosan. Nem tudjuk, hogy heveny, vagy krónikus veseelégtelenségről van-e szó. Nem tudjuk pl, hogy mikor állapították meg, milyen karbamid, kreatinin és foszfor értékeket, valamint hematológiai paramétereket állapítottak meg, történt-e vizelet labor esetleg hasi ultrahang vizsgálat is. Nem tudjuk azt sem, hogy mennyit fogyott, mennyit iszik és pisil, hányogat-e, vérszegény, étvágytalan és gyenge-e és, hogy rosszabbodik-e az állapota. Nem lehetünk abban sem biztosak, hogy a daganatos elváltozásokhoz van-e köze a veseelégtelenségnek.

Hosszantartó gyógyszeres kezelések hozzájárulhattak a veseelégtelenség kialakulásához.

A veseelégtelenség kezelésnek a gyógyszeres kezelés mellett fontos része a diéta és az infúziós kezelés is. Ha egy alkalommal nem sikerül betenni a vénakanült, akkor érdemes bőr alá infúziót adni (a folyadék innen is felszívódik) és lehetséges, hogy akár pár óra múlva, vagy következő napokban már sikerül behelyezni a vénakanült és kaphatja vénásan a kezelést.

Fontos lesz a kezelések után elvégzett kontrol vizsgálatok eredménye. Ez mutatja meg, hogy javult-e, mennyire javult a beteg veseműködése.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993