Zina

2022.09.20.

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr !
8 éves Kaukázusi juhász nőstény kutyusom ivartalanítása 2021. augusztus végén történt. Műtét közben rosszindulatú elváltozást talált az orvosa és emiatt méhét, petefészkét is eltávolította. Szerencsére teljesen rendbe jött a műtétet követően a kutyus, jókedvű, sokkal mozgékonyabb lett és a szőre is sűrűbb lett a soron következő vedlés után. 2021. szilveszter éjjel a szobában, mellettünk aludt a kutyus, majd éjfélkor a petárdák hangjára felriadt és lerohant a lépcsőfordulóba (ahol egyébként nyáron, a meleg időben aludni szokott). Ezt követően vettük észre, hogy mellettünk bepisilés nyoma maradt. Gondoltuk, hogy csak véletlen és nem tulajdonítottunk nagyobb jelentőséget a dolognak. Majd ezt követően vettük észre, hogy a kerti házában rendszeresen vizelet nyomok maradnak. Bármikor a lakásban aludt, ezután sem pisilt be, gyakorlatilag csak kint vettük észre ezeket a nyomokat. Orvosa Propalin szirupot írt fel, amit az előírás szerint, minden nap adtunk neki. Hónapok múlva sem volt teljes a javulás, ezért megpróbálkoztunk a Zylkéne szorongáscsökkentővel, hátha lelki eredetű a probléma, de ez sem vezetett eredményre. Valamit tennünk kell, hiszen ez a helyzet rontja a kutya közérzetét és nem szeretnénk, ha nagyobb baj alakulna ki a szinte folyamatosan nedves szőre miatt. Tanácsát szeretném kérni, merre induljunk tovább ?
Köszönettel:
Andrea

Elsősorban a húgyúti megbetegedéseket (gyulladás, kő/üledék képződéssel járó betegségek, tumor …) kellene tisztázni a kutya vizsgálatával (fizikális vizsgálatok, vér- és vizelet labor, képalkotók …), mert ez gyakran oka inkontinenciának.

Ha ezeket sikerült kizárni, úgy a hormon hiány okozta inkontinenciát gyakran a humán Ditropán gyógyszerrel lehet eredményesen kezelni. Az inkontinencia megszüntetésének létezik műtéti megoldása is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993