Zöld vàladék az orrból

2022.12.06.

13 éves Cocker Spaniel kan kutyám orrából hónapok óta zöld/sárgás váladék ürül. Kezelve volt már több féle antibiotikummal de vagy nem használ vagy pedig újból visszatér. Sokszor tüsszögésnél egy jo nagy hosszúságu takony ürül. Nyugalmi állapotban kevésbé történik meg. Az egyik füle is folyamatosan be van gyulladva arra is kapott már több féle cseppet de nem múlik, azt mondják, hogy a kettő összekötésben van. Lett neki váladék vizsgálat csinalva a fülböl, hogy milyen antibiotikumra rezistens, azt kapta de mégsem múlt el, ebben a fülben polip van neki. Régebben kapott egy strokeot a fejét egy jó ideig félre tartotta és még most is kicsit, arra az oldalra nőtt egy görcs. Eleinte azt mondták, higy valószínű zsírmirigy mert mozgott a bőr alatt, de mostmar folyamatosan nő és kevésbé mozog. Nem ajánlották az operálást, mivel már idősebb kutyus és nemrég volt neki egy aminel félő volt, hogy nem kel fel, az egy kifakadt tumor volt a fenekén. Sajnos igy idős korára több betegség is előjött neki egyszerre. A kedve, étvágy jó imád sétálni, nem érződik, hogy fájna neki valami kivéve ha tisztitom a fülét de ha a nyakan a görcsöt masszírozom az sem de mindenkinek kellemetlen ez a zöld váladék ürülés az orrából. Ön szerint van erre valami megoldás/gyógyszer vagy csak a műtét kerülhet szóba? Köszönöm, csatolok néhány képet.

Egyoldalinak látom a képeken az orr váladékozást, még az sem kizárt, hogy idegentest, tályog, vagy tumor fejlődik a kutya baloldali orrjáratában, vagy melléköblében. Ezt rhinoszkópos vizsgálattal, vagy 3D képalkotóval lehetne tisztázni.

A hallójáratban, nyakon, végbél környékén és talán máshol is fejlődő tumorokat egésztest képalkotóval és citológiai/szövettani vizsgálattal lehetne felderíteni. Értem, hogy 13 éves a kutya, de Spánieleket nem ritkán ilyen korban kell operálni akár daganatos megbetegedések miatt is. Az általános állapotát, terhelhetőségét, altathatóságát/operálhatóságát vérvizsgálatokkal lehetne megítélni.

Biztosan nem egyszerű eset egy idős, több betegséggel küzdő kutya, de az esélyeket a vizsgálatokkal lehetne tisztázni, és ezután lehet a kezelésekről, esetleges műtéti megoldásról beszélni.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993