TŰZIJÁTÉK-VÉDELEM KUTYÁKNAK

A tüzijáték alkalmával sok kutya elszalad a háztól ijedtében.AUGUSZTUS 20-án ZÁRVA tartunk, ezért még ma gondoskodjon kutyájáról-macskájáról a tűzijáték idejére!

Bár nekünk örömteli ünnep, annál kellemetlenebb az ijedős kutyáknak a tűzijátékkal tarkított augusztus 20-ai új kenyér ünnepe. Jó már előre felkészülni rá, beszerezni a megfelelő gyógyszereket, nyugtató táplálékkiegészítőket és átgondolni a haditervet.

 • Bár Budapesten és a nagyvárosokban vannak a nagyobb tűzijátékkal egybekötött megemlékezések, érdemes érdeklődni, hogy az Önök településén mit terveznek.
 • Az esti etetést, utolsó séta időpontját úgy válassza meg, hogy megelőzze a tűzijáték kezdetét. Legjobb, ha a sötétség beálltával már nem indul útnak!
 • Ha séta közben éri a tűzijáték, azonnal érdemes pórázra kötni a kutyát, mert lehet, hogy hazafut, lehet, hogy átfut az úttesten. Ha a gazdi nyugodtan viselkedik, a kutya sem esik olyan könnyen pánikba. Bátorítsa, simogassa meg a kutyát, és folytassa a sétát.
 • kertben lakó kutyákat a tűzijáték előtt vigye be a lakásba, esetleg a garázsba, pincébe (olyan helyre, ahova kevésbé hatol be a zaj).
 • A tűzijáték idejére a kutyát ne hagyja egyedül, különösen akkor, ha tudja, hogy félős.
 • Ha meghallja az első durranásokat, kezdjen játszani a kutyussal, jutalmazza meg, egészen a tűzijáték végéig legyen vele. Így a jó emlék marad meg benne.
 • Ha gyógyszerezést kell fontolgatni, akkor érdemes észben tartani, hogy vannak már jól használható, természetes hatóanyagú nyugtatók, stresszoldók, melyek jól adagolhatók és nem bódítják el, csak nyugtatják a kutyákat. Ezeket már általában a tüzijáték napja előtt el kell kezdeni adagolni a megfelelő hatás elérésére, így érdeklődjön már most állatpatikánkban!
 • Gondoskodjon megfelelő bilétáról telefonszámmal és mikrochipről, ha mégis megtörténne a baj és kutyája félelmében elszaladna!

ADJON EGY ESÉLYT ÁLLATÁNAK, HOGY MEGLEGYEN!

  Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
  Tel.: (06–1) 229–3865
  Fax: (06 1) 482-0086
  Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

  e-mail:
  [email protected]
  [email protected]

  Megközelíthető:
  33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
  47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
  vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

  Kisállatkozmetika:
  Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
  Lakner Petra: 06-20/959-5993