Hogyan utazzunk nyuszival

Jelige: Kirándulás nyuszival

Idézet egy az Orvos válaszol rovatba érkezett kérdésből:
“Üdv! Úgy döntöttünk,hogy elviszzük Horvátországba a szobanyuszinkat nyaralni.(1 hét).Tavaly is elvittük őt,de dugóba keveredtünk ,és nehezen bírta. Egyébként az utat nagyjából szerencsére kibírja.Adna tanácsot,hogy ilyenkor mire kell odafigyelni,ha melege van hogyan hűtsük le,stb.Válaszát előre is köszönöm.”

Utazni nyuszival is lehet!Válasz:

Legfontosabb ellenőrizni, hogy megkapja-e rendszeresen, félévente az oltásait a nyuszi, mert Horvátországban, és hazánkban is előfordul a nyulak vérzéses betegsége (RHD) és a myxomatózis, melyeket szúnyogok terjesztenek.

Legjobb, ha hűs, légkondicionált kocsiban szállítják, saját megszokott utazó alkalmatosságában, amely legyen a méretének megfelelő, hogy felülni és kinyújtózni is tudjon benne, valamint egy itató is rászerelhető legyen. Célszerű fém ajtajút választani, ami sötét, vagy elsötétíthető, ilyen helyeken érzik biztonságban magukat a nyuszik.

Fontos, hogy biztonságosnak érezzék a talpuk alatt a talajt, a műanyag aljzat csúszós lehet, érdemes egy jó nedvszínó, csúszásmentes törölközőt betenni alájuk, majd ha bepiszkolódik, kicserélni.

Hűtésre alkalamasak lehetnek a hűtött zöldségek, szalma, amiket falatozhat, vagy törölközővel letakart jégaku, amin hűsölhet, esetleg hidegvizes póló, törölközővel letakarni a ketrecet, ha nincs légkondícionálás, dugóba kerülnek és nagy a meleg. A huzattól mindenképpen óvni kell őket!

Jó nyaralást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993